Gerçekleşen toplantıda BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır: “Çağdaş Türk kadınının iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiğine, ülke ekonomimizin kalkınmasının ancak bu yolla mümkün olacağına inanıyoruz. Kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini artırarak varoluşunu güçlendirmek hedefiyle, 2007 yılında kurulan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği bugün, Bursa’nın lokomotif firmalarından oluşan 10 kurumsal üyemiz ve bireysel üyelerimiz ile birlikte toplamda 156 üyeye ulaşmıştır. Üyelerimizin %70’i girişimci, %30’u ise profesyonel üst düzey yöneticilerden oluşmaktadır. Üyelerimizin 31 farklı sektörel dağılımı ve faaliyet alanları bulunmaktadır. Yoğunluklu dağılım sanayi ve hizmet sektörlerinde yoğunlaşmış olup, otomotiv, tekstil, inşaat, hukuk ve sağlık gibi alanlara odaklanmıştır. Üyelerimiz, gerek iş hacimleri, gerekse üretim ve hizmet performanslarıyla Bursa ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Üyelerimizin yıllık ciro toplamları 40 milyar TL’nin üzerinde olup, yaklaşık 22 bin kişilik istihdam sağlamaktadırlar.
BUİKAD'ın Projeleri ve Faaliyetleri
İşte böyle bir yapıda olan BUİKAD, önemli projelere ve faaliyetlere de imza atmaktadır. Bunları kısaca şöyle özetleyebilirim:
-Kamu, STK ve Özel Sektörle İşbirliği Komisyonu: Bu komisyonun amacı, kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörlerin karşılıklı fayda ve toplumsal ilerleme için etkili bir şekilde işbirliği yapabilecekleri sinerjik bir ortam yaratmaktır.
- She Globe Trade Projesi: Kadın girişimciler için küresel ticarette yeni ufuklar açmayı amaçlayan bu projemizi, BTSO, BEBKA, İl Ticaret Müdürlüğü, UİB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TÜMKAD ile birlikte başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Projemizin hedefleri arasında yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde kadın girişimcilerin yetkinliklerini artırmak, iş ağlarını genişletmek ve uluslararası ticarete katılım fırsatlarını artırmak bulunmaktadır.
- Dijital Dönüşüm Komisyonu: WomanCode - Dijital Gelecek için Kadınları Güçlendirme projemiz ile kadınların dijital yetkinliklerini artırmayı, dijitalde kadın girişimciliğini teşvik etmeyi ve liderlik rollerinde kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta BUİKAD üyelerimize dijital yetkinlik anketi uyguladık ve sonuçları dijital yetkinlik raporu olarak yayınladık. Bu sonuçlar doğrultusunda online platformda ihtiyaç duyulan dijital eğitim programlarını oluşturduk.
- Sosyal Sorumluluk Projesi: "Bu İş Eşitlik İşi" projemiz, geçtiğimiz yıl TİSK’in düzenlediği Ortak Yarınılar Yarışması'nda ödül aldı. Bu proje kapsamında kadın forklift operatörleri ve kaynak punto operatörleri eğitildi ve sertifikalandırıldı.
Ödül Töreni ve Kategorileri
BUİKAD olarak, iş yaşamında başarılı kadınları ödüllendiriyoruz. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında 15. kez gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizi, bu yıl 16. kez 28 Şubat 2025 tarihinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi - Orhangazi Salonunda gerçekleştireceğiz.
- Yılın En Başarılı İş Kadını
- Yılın Fark Yaratan Kadını
- Yılın Kadını Destekleyen Şirketi
- Bursa’nın En Başarılı Kadın Yöneticisi
- Bursa’nın En Başarılı Girişimci Kadını
- Bursa’nın En Başarılı İş Kadını
- BUİKAD Özel Ödülleri
- Bu yıla özel, ilk kez vereceğimiz BUİKAD Fark Yaratan Genç Girişimci Özel Ödülü
Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir
BUİKAD olarak, kadın girişimcilerin ve yöneticilerin desteklenmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Biz BUİKAD ailesi olarak, "Kadın güçlenirse, Türkiye güçlenir" mottosuyla yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.