İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İsrail ordusuna, 7 Aralık sonrası Hermon Dağı'nda işgal edilen tampon bölgedeki stratejik bölgelerde kış aylarında kalmaları için talimat verdiğini duyurdu. Katz’ın açıklamasının ardından sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, İsrail’in Suriye'deki uzun vadeli planlarını bir kez daha deşifre etti.
48 saatte düzenlenen 500'den fazla hava saldırısı
Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından sadece 48 saat içinde İsrail ordusunun Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının sayısı 500’ü aştı. İsrail ordusundan yapılan açıklamalara göre, hedeflere yönelik operasyonlarda gelişmiş savunma sistemleri ve uçak filoları vuruldu. Özellikle saldırılarda, Suriye’nin uçaksavar füze sistemlerinin yüzde 90’ının ve hava savunma altyapısının yüzde 85’inin imha edildiği ileri sürüldü. İsrail'in açıklamasına göre, Suriye'deki Rus yapımı SU-22 ve SU-24 uçak filoları tamamen kullanılamaz hale getirilirken, Suriye hava kuvvetlerinin yaklaşık yüzde 40’ının etkisiz duruma getirildiği ifade edildi.Suriye'de yaşananlar nedeniyle Hermon Dağı'nı ele geçirmemiz büyük bir güvenlik önemi taşıyor
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, 7 Aralık sonrası Hermon Dağı'nda işgal edilen tampon bölgede kış aylarında kalınmak üzere İsrail ordusuna talimat verdiğini açıkladı. Daha önce bu işgalin "geçici" olduğunu savunan Katz, "Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Hermon Dağı'nı ele geçirmek büyük bir güvenlik önemi taşıyor. İsrail ordusunun bölgede hazırlıklarını tamamlaması ve zorlu hava koşullarında burada kalabilmesi için her türlü önlemin alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Katz’ın açıklamaları sonrası sosyal medyada yayılan görüntüler, İsrail'in Suriye’ye yönelik planlarının yeni bir boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde, aşırı dindar Yahudi grupların Suriye'de yeni yerleşim alanları oluşturmak için saha incelemeleri yaptığı iddia edildi.