Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi, köye 2 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu. Klasik otopsi işlemi öncesinde cesetten alınan 91 örnekten herhangi bir delil elde edilemedi. Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Narin'in cesedi, 5 kişilik su altı arama ve kurtarma ekibi tarafından 8 Eylül sabahı saat 06.00'da, derenin toprakla birleştiği noktada bulundu. Cesedi, bir kaya parçasının altına sıkıştırılmış ve üç taşla kapatılmış haldeki çuval içinde yer aldı. Narin’in cesedi çuvalıyla birlikte kıyıya çıkarıldıktan sonra, durum savcıya bildirildi.
91 örnek alındı
Savcıdan alınan talimatla açılan çuvalda, Narin Güran'ın kaybolduğu gün giydiği iki terlik, beslenme çantası ve Elifbası bulundu. Delil kaybını önlemek için, ceset ve çuval, formu bozulmadan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na taşındı. Cesedin üzerini kapatan üç büyük kaya parçası da adli tıp merkezine getirildi. Çuvaldan çıkarılmadan önce skopi işlemi yapıldı ve moleküler ile genetik incelemeye tabi tutulan cesetten biyolojik bulgular ve sürüntü örnekleri alındı. İstismar dahil her türlü suçu açığa çıkarmak amacıyla 91 örnek alındıktan sonra klasik otopsi gerçekleştirildi.
DNA bulgusuna rastlanılmadığı mütalaa edildi
Narin Güran cinayetinde yapılan incelemeler kapsamında, cesetten toksikolojik analiz için çuval içinden 1 kap toprak, 1 kap saç, 1 tüp mesane yıkama sıvısı, kas, mide içeriği ve karaciğer ile böbrek örnekleri alındı. Entomolojik inceleme için ceset üzerinde ölü ve canlı larva ile pupa örnekleri toplandı. Histopatolojik inceleme amacıyla beyin, akciğer ve cilt altı doku örnekleri de alındı. Biyolojik inceleme için Narin’in başucundaki çantasından alınan sürüntü örnekleri arasında terlik, tişört, atlet, çanta fermuarı, çanta iç kısmı, şort arka kısmı sürüntüsü, etek, kırmızı yazma, kırmızı plastik toka, pembe düğme, pembe çanta, Elifbası, ayak ucundaki çanta ipi sürüntüsü, çuvala bağlı pembe çanta ipi sürüntüsü, külot ön kısım iç sürüntüsü, sağ ve sol kasık sürüntüleri, ağız içi, yüz ve göğüs, iç ve dış genital bölge sürüntüleri ile el ve tırnak sürüntüleri yer aldı. Ayrıca çuval dışına düşen 2 diş ve 1 adet ayak tırnağından da numuneler alındı. Tüm bu örnekler, detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 91 numune ayrı ayrı tetkik edilmesine rağmen, farklı kişilere ait herhangi bir DNA bulgusuna rastlanmadığı belirlendi.
Kimliği bile çuvala konuldu
Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu çuvaldan, dikkat çeken bir ayrıntı olarak Narin’in kimlik kartı da çıktı. 8 yaşındaki bir çocuğun köyde yaşamış olmasına rağmen, hiçbir delil bırakmamak adına kimliğinin bile çuvala konulması, cinayetin nasıl profesyonelce işlendiğini ortaya koydu. Ayrıca, Narin’in şortunun sol cebinden çıkan 1 adet kalem pil üzerinde DNA bulgusu olabileceğine dair örnekler alındı; ancak bu konuda herhangi bir tespit yapılamadığı belirtildi. Narin’e ait atlet ve şort üzerinden alınan kıl örneğinin belirgin kök ve kök kılıfı içermemesi nedeniyle DNA analizine alınmadığı kaydedildi. Şort üzerinde tespit edilen 1 lekenin de DNA analizine uygun olmadığı için örnek alınmadığı ifade edildi. Bu durum, soruşturmanın seyrini etkileyen delil eksikliklerini gündeme getirdi.
STR DNA profili tespit edildi
İstanbul ATK'ya gönderilen 91 numune arasında Nevzat Bahtiyar'dan alınan ağız içi sürüntü ve FTA üzeri kan leke örneklerinden otozomal STR DNA profili tespit edildi. Yine ceset üzerindeki bulgularda anne Yüksel ile ağabey Enes'ten alınan DNA profili ile eşleşme olmadığı bildirildi. Narin'e ait şort, çanta ve saç sürüntü örneğinin de DNA miktarının azlığı ve eşleşmeye müsait DNA profili tespit edilemediği bildirildi.
ATK'ya getirilen taşlar üzerinde 2 saat süren bir inceleme yapıldı
Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu dere yatağındaki çuvalın üzerini kapatan üç büyük kaya parçasında, kan, kıl, tükürük, salya, tırnak ve parmak izi genotip uyumlu DNA profilleri olabileceği düşünülerek örnekler alındı. Adli Tıp Kurumu’na getirilen bu taşlar üzerinde 2 saat süren bir inceleme gerçekleştirildi. BN 10, BN 10A ve BN 10B olarak adlandırılan üç kaya parçası ile olay yerinde bulunan Narin’e ait tırnaklardan alınan sürüntü örneklerinde de farklı DNA profillerine rastlanmadığı tespit edildi. Cinayetin faillerinin kim ya da kimler olduğuna dair alınan 91 numuneden herhangi bir delil elde edilemezken, küçük kızın kesin ölüm nedeni belirlendi. Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, Narin’in boyun bölgesindeki tiroid kıkırdaklarda oluşan ileri derecede kırıklar, boynunun tutulup ağzının ve burnunun el müdahalesiyle kapatılması sonucu nefes borusunun oksijensiz kalmasıyla hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Şimdi, faillerle ilgili somut delil elde edebilmek için gözler TÜBİTAK’a gönderilen görüntü çözümleri raporu ile Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuvarı’na gönderilen örneklerin sonuçlarına çevrildi.