Bursa Teknik Üniversitesi’ne yeni rektör Sakarya’dan geldi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Prof. Dr. Naci Çağlar, 1968 yılı İstanbul Bakırköy doğumlu olmasına karşın Yozgatlı bir aileden geliyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın özel ilgisiyle atanan Naci Çağlar’ın nasıl bir yönetim sergileyeceği merak konusu…
Çünkü bugüne dek teşbihte hata olmaz, bu üniversite Taliban zihniyetiyle yönetildi.
****
Rektör Prof. Dr. Sayın Naci Çağlar’a hoş geldin derken, geçmiş yönetimin icraatlarıyla ilgili bazı bilgileri de aktarmak istiyorum.
Öncelikle şu saptamaları yapayım, üniversitede bir cemaatin katı yapılanması var. Bilmem bu sizi rahatsız eder mi? Bu grubun mensupları, kendilerinden olmayan akademisyenlere sürekli mobbing uygulayarak üniversiteden ayrılmalarını sağlamıştır. İsimleri burada sıralamayayım ama siz sorup öğrenebilirsiniz. Pek çok bilim insanı BTÜ’yü terk etti.
****
Bursa’nın en az gelişmiş merkez ilçesi Yıldırım’a, BTÜ’nun ekonomik ve sosyal katkısı yoktur. Üniversite civarında bir öğrenci yurdu bile yoktur. Üniversiteye gelen öğrenciler oldukça mutsuz durumdadırlar. Öğrencilerin, kendilerini geliştirebilecekleri, spor yapabilecekler hiçbir yaşam alanı oluşturulamamıştır. Üniversite etrafı, kahveler ile doludur.
*****
Bursa Teknik Üniversitesi’nin yönetenlerin önemli bir kısmı üniversitenin bulunduğu ilçede değil şehrin batı tarafında oturmaktadırlar. Hatta bir basın toplantısında Prof. Dr. Arif Karademir, “Daha güvenli olduğu için Nilüfer’de oturuyorum” diyebilmiştir.
*****
Sayın Hocam, değerli rektörüm şu soruların yanıtlarını alamazsanız, Bursa Teknik Üniversitesi’ni doğru yönetemezsiniz.
1-Bursa Teknik Üniversitesi (Çok şükür eski) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile İzmir’de kurulan Ceran Kimya arasında bir alış-veriş oldu. Rektör Karademir’in eşi Zülal Karademir de bu şirkette çalışırken oradan alınan malzemelerin fiyatlarını karşılaştırmalı olarak mutlaka araştırmalısınız.
2- Üniversitenin gölge rektörü Prof. Dr. Sami İmamoğlu’nun oğlu Furkan İmamoğlu 55 YDS puanıyla Orman Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak atandı. Bir başka örneği olup olmadığını araştırıp, bilgi sahibi olur musunuz?
3-AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç’ın eniştesinin akademik puanı oldukça düşük olması ve aynı bölümde onun dışında 2 din sosyolojisi doktoralı öğretim üyesi varken, 3. kişi olarak neden kadroya alınmıştır. Onunla da yetinilmedi, aynı milletvekilinin kız kardeşi de üniversiteye din sosyoloğu olarak alınmasının mantığını öğrenebilir misiniz?
4-Yıldırım Beyazıt Yerleşkesinde bulunan eğitim binasına hizmete alındığı tarihten günümüze kadar toplamda kaç milyon liralık tadilat yapıldı? Arif Karademir döneminde tamamlanan bu bina ilgili sonrasında yapılan tadilat harcamaları ile kamu zarara uğratıldı mı? Tadilat işleri ihale yoluyla mı yaptırıldı? Yedi-sekiz yıllık bir bina için yapılan tüm bu tadilatlar normal mi? Yapılan tüm tadilat işlemlerinin bina statiğine etkisi hesaplandı mı?
5- Yıldırım Beyazıt Yerleşkesinde bulunan eğitim binasında bulunan konferans salonlarının tavanlar dahil tüm iç dekorasyonu hizmete girdikten kısa bir süre sonra neden yeniden yapıldı. Tadilat işleri ihale yoluyla mı yaptırıldı? Burada kamunun zarara uğratılıp uğratılmadığını Arif Karademir ve ekibinden sorabilir misiniz?
6- Yıldırım Beyazıt Yerleşkesinde bulunan eğitim binasının çatısı üzerinde yer alan milyonlarca lira değerindeki çelik profiller neden takıldı? Günümüzdeki işlevi nedir? Bu devasa profillerin bina statiğine etkisi hesaplandı mı? Bunun nedenleri konusunda ilgililerden bilgi alır mısınız?